fbpx

Gremo delati stojo

Kaj ima pilates s stojo in čemu jo vpeljati v vadbo?

V vsakdanjem življenju ne preživimo ravno dosti časa na rokah. Je pa to izjemno dober način, da okrepimo moč rok in ramen, izboljšamo stabilnost, dobimo samozavedanje telesa in kontrolo nad njim. Dobra lastnost stoje na rokah je tudi da razbremenimo hrbtenico, saj gravitacija deluje v nasprotno smer kot običajno in to blagodejno deluje na naš hrbet!

Stojo na rokah lahko dodate na urnik tudi če niste gimnastičar(-ka).  Dokler imate zdrava zapestja in ramena, boste od stoje pridobili samo koristi. Če pa ste že stari znanec pilatesa, imate dovolj moči v rokah in dovolj dobro zavedanje telesa, da vam bo izvajanje stoje v zabavo in veselje.

Kako pripraviti telo na stojo? Začnite s skleci, postopoma jih začnite delati z eno nogo v zraku, potem se obrnite, usedite – z dlanmi se oprite v tla in dvignite boke – tudi pri tej vaji postopoma začnite dvigovati nogi (izmenično seveda), lahko tudi poskusite iz položaja za sklece potisniti boke proti stropu s pomočjo trebušnih mišic, kjer se morate tudi zelo močno opreti na roke.

Ko stojo obvladate, začnite dodajati malenkosti kot je odriv ramen, skleci, hoja po rokah… V mislih se vrnite v mladostniška leta in se igrajte, možnosti je neomejeno!

Tudi jaz jo bom začela dodajati pilates uram. Ne navadnim, pač pa k uram funkcionalnega pilatesa, ki je na urniku ob torkih ob 19.00 🙂
VABLJENI