fbpx

Pilates pripomočki

 

Pripomočkov pri pilatesu je kar precej. Sama jih zelo rada uporabljam. Dostikrat se na programu znajdejo žogice, elastični trakovi in pilates krogi.

Zakaj? Z njimi lahko dodatno stimuliramo določene mišične skupine in popestrimo vadbo. Tako združimo intenzivnost vadbe in zabavo.

Danes vam jih bom na kratko nekaj predstavila.

Elastični trakovi (ali thera bands) se že dolgo uporabljajo pri fizioterapiji za rehabilitacijo. V pilates smo jih vključili da določene vaje otežimo, saj ustvarimo z njimi večji upor, lahko pa si z njimi pomagamo, ker nam nudijo oporo.
Trakovi se razlikujejo po barvah glede na elastičnost. Različne trdote trakov uporabljamo, saj niso vse mišične skupine enako močne. Npr za vaje, kjer treniramo noge, uporabimo najtrše trakove, medtem ko uporabimo lažje trakove kadar delamo vaje za krepitev ramen.
Trakove lahko kupite v obliki kroga ali pa v kosih različnih dolžin.
So super pripomoček za vadbo doma ali v studiu.

S pravilno uporabo trakov lahko dosežemo večjo gibčnost telesa, okrepimo telo ali naredimo rehabilitacijo. Možnosti je nešteto.

37e05b58eda187e710def0f306c8e138

Magični obroč in žogice

Zgodba kako je nastal magični obroč je prav zabavna 🙂
Joseph Pilates (ustanovitelj vadbe) je zelo užival ob pitju piva v njegovem studiu v New Yorku in sodčke so mu kar redno dostavljali. In ker je bil genij takšen kot je bil, je nekega dne odstranil obroč iz soda in mu dal na vsako stran leseno desko. To je bilo rojstvo magičnega ali pilates obroča 😀. Tako da naslednjič, ko se boste hoteli pritoževati da ni dovolj mehak, se spomnite na Josepha Pilatesa in njegov obroč 😉

Pri mnogih vajah lahko uporabimo tako obroč kot žogico. Žogica je mehkejša, manjša in včasih lažja za uporabo. Obroč nam nudi še dodatno dimenzijo – lahko ga uporabimo tako za stiskanje kot za potiskanje navzven, zato ima malo večji spekter uporabe.

Pilates obroč

Se želite naučiti vaj, pri katerih uporabljamo vse te pripomočke? Pišite mi na [email protected] ali na FB strani Petrin pilates, lahko me pa tudi pokičete na 041 371 831 in dogovorili se bomo za termin!