fbpx

Pilates – nova sezona 2017-18

Urnik 2017/18

Pilates izvajam na dveh lokacijah:

  • Fitnes Slavija v Mariboru (ponedeljek, torek in četrtek) ter
  • BeeFit na Ptuju (Jadranska 20), (sreda)

Kakšna je razlika med funkcionalnim in ”navadnim” pilatesom?

Funkcionalni pilates je bolj kondicijsko usmerjen in se dela predvsem na oblikovanju telesa s pripomočki (trx, uteži, fitbags) in poteka v visokem tempu. Normalen pilates je pa tisti, kjer okrepite telo, spočijete pa svoj um in dušo. Poteka v umirjenem ritmu, ob glasbi in v sproščenem ozračju. Včasih ga zaključim s kratko meditacijo, drugič z raztezanjem, odvisno od energije skupine.

Obe uri trajata 55 min z vmesno kratko pavzo za požirek vode.

Za koga je primeren pilates?

Pilates je primeren za vsakogar. Tako za najstnike, kot za tiste, ki imate bolečine v križu, kolkih ali kolenih. Samo opozorite me na vašo težavo, da vas posebej opomnim na določene vaje, kjer morate biti še posebej pazljivi.
Funkcionalni pilates odsvetujem hrbteničarjem, saj vadba vsebuje razne poskoke, ki znajo bolečine še stopnjevati. Vsem ostalim, ki pa želite pridobiti poleg ostalih prednosti pilatesa še kondicijo, pa ga izjemno priporočam.

Kaj potrebujem na vadbo?

Potrebujete brisačo za na blazino, udobna oblačila, kakšno flaško vode in (športne) copate, s katerimi greste iz garderobe do dvorane. S seboj prinesite še nekaj dobre volje, podelite kakšen nasmeh in to je to :)

Kaj pa pristopna izjava?

Pilates se izvaja v okviru društva, zato je izpolnitev pristopne izjave obvezna za vse vadeče.

Vabljeni!

Podpis Petra

Vam je vsebina všeč? Pustite komentar...