fbpx

Moje srečanje s pilatesom

Zaupala vam bom svojo zgodbo:)

Med pripravami na svetovno prvenstvo v Aerokickboxingu sem si pridelala išias, ki me je kar precej dotolkel. Obiskovala sem fizioterapije, ki so stanje malo omilile, ne pa izboljšale, spanje je bilo prava nočna mora, saj sem celo noč iskala pozicije kam potisnit nogo, da mi ni cela utripala in da sem lahko vsaj za par minut zaspala. Kljub bolečinam sem s treningi nadaljevala, saj sem imela svoj cilj jasno pred očmi, bilo je pa kar precej mučno, ko se zaveš omejitev v telesu, ki jih prej nisi poznal.

Evropsko prvenstvo Aerokick-boxing 2004

p.s.: slika je nastala med zmagovalnim nastopom – postale smo evropske prvakinje:)

Nekje v enem letu od pričetka bolečin sem se srečala s pilatesom. Huh, mi je bil naporen. Center telesa sem imela izjemno šibak, kljub vsakodnevnim treningom. Kar nisem mogla verjet. Vsak dan sem imela dve do štiri ure treninga, včasih še več. In ko sem želela naredit teaser, sem se tresla kot šibica na vodi. Nisem mogla doumet, da vsi ti treningi krepijo zunanji del telesa, notranji del pa je bil kot hiška iz kart. Posledično je trpela hrbtenica in zaradi takega načina treninga je toliko poškodb v športu, ker trenerji zanemarjajo center telesa.

V trenutku sem se zaljubila v pilates. Dal mi je oporo, principe pilatesa sem prenesla v vadbo in se začela bolje počutiti. Lepša drža, umirjenost, lahkotnejši korak – to so bile še dodatne prednosti. In ja – bolečine v hrbtu so izginile. Woohoo, to je bil najboljši del pilatesa. Zato še danes vztrajam, saj če ga ne delam mesec ali dva, se bolečine vrnejo in verjamite, da raje delam pilates za preventivo, kot pa da mi je vsak premik telesa muka.

Dostikrat slišim od strank, da jim je pilates spremenil življenje. Lažje opravljajo vsakdanje aktivnosti, poveča se gibčnost telesa, notranja moč, umirjenost, koncentracija. In ja, vse to mi vliva veselje do dela, me polni z optimizmom in zaradi tega vztrajam. Ker vem, da imam znanje, ki nudi ljudem boljše počutje v svojem telesu in enostavno uživam v poučevanju:)