fbpx

Funkcionalni pilates

Dobivam ogromno vprašanj kaj je Funkcionalni pilates, zato se bom danes malo bolj razpisala ;)

Pilates, kot ga poznamo je izjemno dobra vadba za krepitev centra telesa, za preoblikovanje postave in lepo držo. Kadar pravilno izvajamo vaje, se lahko ob pilatesu tudi spotimo, vendar pa pilates prvinsko ni vadba, ki bi krepila kondicijo.

Veliko vas je takšnih, ki želite bolj dinamično vadbo, ki je pa vseeno kvalitetna, krepi center telesa in oblikuje postavo, zato sem izoblikovala vadbo Funkcionalni pilates.

Pri Funkcionalnem pilatesu izvajamo klasične pilates vaje na malo drugačen način – pospešimo dihanje, uporabimo lastno težo, dodamo razne pripomočke (uteži, steperje, trakove, fitnes vreče, žoge in še bi se kaj našlo)…

Vaje izvajamo na dinamičen način (ne, ne skačemo in ne, ne delamo aerobike in raznih koreografij), včasih povežemo kakšne vaje ali jih vmes nadgrajujemo, ves čas pa pazimo na pravilno držo telesa in vključimo v gibanje celotno telo.

Vadba je dokaj aktivna, si pa lahko – kot pri vsakem pilatesu – prilagodite vaje svojemu trenutnemu počutju in fizičnem stanju telesa.

Pazimo na zdravje kolen, hrbtenice in kolkov.

V kolikor želite pri pilatesu zgubiti še kakšen kilogramček, čez zimo ne izgubit kondicije, ki ste jo pridno nabirali čez celo leto, ohraniti mišično maso in se zabavati, vas vabim da preizkusite Funkcionalni pilates.

Morda se odločim in posnamem nekaj vaj, ter vam jih pokažem :)