fbpx

7 pravil, ki jih morate vedeti, preden se udeležite ure pilatesa

Vsaka vadba ima svoja interna pravila. Ta niso nikjer javno napisana, ampak so preprosto znana udeležencem. V kolikor ne želite izstopati, jih upoštevajte in izstopajte zaradi dobre izvedbe vaj in truda.
  1. Copati niso dovoljeni Pilates se dela bosih nog ali v nogavicah, odvisno od politike centra, v katerem se izvaja. Mi se dobro počutimo v obojem. Zato bodite pripravljeni, da pustite copate pred vrati dvorane.
  2. Oblecite si primerne hlače Glede hlač je kar nekaj priporočil. Prvič – dosti boste ležali na hrbtu. Hlače naj bodo raztegljive in oprijete, saj se izognete neprijetnostim zaradi viška tekstila, ki se vam svaljka povsod, kjer ni udobno. Kot drugo – pri pilatesu sedimo in se prepogibamo – imejte hlače, ki imajo dovolj visok pas, da ne zleze vsakič ko se vsedemo pod… boke . In kot zadnje – pilates oprema je draga – zato na hlače ne sodijo zadrge, zaponke, razni čepi in zakovice. Naj udobje prevlada in videti boste kot profesionalci.
  3. Čop je še kako pomemben Kot ste že prebrali zgoraj, smo dosti na hrbtu. Lase si spnite dovolj visoko ali nizko, da vas čop ne bo motil med vadbo. Vse kar je vmes, vas bo motilo in iskali boste pozicijo, kar bo motilo skoncentriranost na samo izvajanje vaje.
  4. Kreme uporabljajte po pameti Včasih se moramo prijeti svojih nog ali se z rokami opreti v tla, za kaj potrebujemo fiksen oprijem. Preveč kreme bo v napoto in kontraproduktivno. Zato si prihranite kreme za po pilatesu
  5. Izberite top, ki zakrije to kar mora Se spomnite, kaj sem vam rekla glede ležanja na hrbtu? Tudi na trebuhu smo kar nekaj časa. Vsak top, ki je preveč ohlapen in vam skozi nekam leze, zna biti moteč. Ne toliko za druge, kot za vas. Izberite raje zgornji del, ki se prilega telesu in vas ob raznih svečah ne ‘’sleče’’.
  6. Ustna higijena je zelo zaželjena! Na pilatesu dihamo – in to zelo. Zaprošeni boste da res izdihnete. Včasih je inštruktor zelo blizu vas. In to znova in znova. Ne rečem, da izpustite kavo preden pridete na vadbo, si pa na hitro osvežimo usta, preden začnemo.
  7. Utišajte telephone. Popolnoma Nič ni bolj motečega, kot motenje ure zaradi zvonenja ali vibriranja telefona. Ure pilatesa potekajo v zelo umirjenem ozračju, zato vsako zvonenje ali vibriranje moti vadbo in koncentracijo vadečih. Izklopite aparat in prihranite si marsikateri grd pogled.
 Upoštevajte ta priporočila in z lahkoto se boste vklopili med vadeče, ter doživeli izjemno prvo uro pilatesa!